Kost, motion och sömn

Som ett jullöfte kom vi överens om i familjen att våra matvanor skulle vara mer hälsosamma framöver och att vi skulle börja röra oss mer ända till jag börjar jobba igen. Någon har sagt åt mig att jag tydligen ska vara tillbaka på jobbet imorgon så därför tänkte jag summera hur det har gått. Vågen visar ärligt att vi båda har gått upp i vikt efter snart tre veckor utan vare sig veckans pizza, veckans paket med punchrullar eller kvällens godispåse. Vi har ätit lagad mat med grönsaker varje dag och även fått i oss ett par frukter. Nej, vi har inte ätit större portioner än tidigare, vilket du kanske direkt tar för givet.

Maträtterna som serverats har emellanåt varit mindre uppskattade. För att ni andra ska lyckas bättre i köket kan jag tala om att 1%-ig kesella inte är lämplig i pastasås med kräftstjärtar när den 10%-iga är slut. Smaken blir sträv och mycket syrlig. När man ska göra egna fiskburgare är det inte en bra lösning att ersätta potatismjölet med maizenaredning och på samma gång tro att man kan skapa stora eleganta wallenbergsliknande biffar. Det slutar i fiskröra i stekpannan. (Som äggröra fast med fisk.)

Så nu andra halvan av familjen rynkat på näsan åt maten i över två veckor och vår nyinköpta våg har varit väl värd varenda krona eftersom det blivit alltmer kroppsmassa för den att väga in.

Det pratas ju en del om att man blir piggare av att röra på sig och äta hälsosamt. Jag vet inte om man kan räkna oss som piggare när vi vaknar till liv 70 minuter efter att väckarklockan har ringt och dyker upp klockan 11 istället för klockan 10 på pulkamys med korvgrillning.

Så nu kära kollegor, vänner och annat folk är ni alla förberedda på att vi snart är tillbaka till vardagen igen, lite rynkigare runt näsan, lite tröttare och ännu lite tyngre. Men mycket hälsosammare...?

1 Kommentarer

Jeanette Lindvall - FOTOBLOGGEN

intressant.. Men tror nog man går ned och känns sig piggare efter en lite längre period med de vanorna



kram

Publicerat: 2010-01-09, 18:34:59
http://www.sunstreet21.devote.se

Kommentera här

Namn:
Spara info?
E-post: (publiceras ej)

Hemsida:

Meddelande:


Bloggdesign av Linda Lundquist