Tjenfixsen

Halli hallå... Alltså jag vet att det varit extremt dåligt med uppdaterigar. Men som de flesta av er lider jag brist på extraliv och har bara en hjärna, två armar och två ben. Så därför får jag snällt hålla till med vad naturen gett mig. De som känner mig vet också att jag har extremt dålig simultankapacitet så jag får därför också snällt hålla mig till att göra en sak i sänder.

Om man nu kan kalla det en sak i sänder när man ska hålla reda på 22 busfrön, springa kors och tvärs på styrelsemöten och möten i arbetsgupp, föreläsning i matematik och dessutom jobba som reporter under helgen. Jojomensan, ingen rast ingen ro... ni förstår nog varför det inte blivit så mycket fotande eller grejande med bilder...

Men det kommer... för idag har jag registrerat mig på min nya kurs i foto. Ska bli oerhört spännande. Jag återkommer med rapporter från kursen framöver och givetvis blir det säkert nya bilder också!

Tjipp!


Fotad i Thailand med 400D + 50 mm f/1.4

Lilla åsnan

Den här bilden kvalar lätt in i kategorin mina favortibilder på djur. Den här och apan som äter melon...

Man ser inte på bilden att jag vandrade runt på en bergsstig bland hundratals lösa åsnor. Man fick klämma sig in bakom åsnerumpor och försiktigt skjuta åsneansikten åt sidan för att kunna passera. Hur det luktar när åsor dagligen står på samma plats i 40-gradig värme? Det vill ni inte ens veta. Tur att bilder är luktfria!


400D + 50 mm f/1.4

Intensitet

Jag gillar verkligen den här bilden. Jättemycket. Gör ni?

Kalla bad och varma kroppar

Om en halvtimme sitter jag och bästaste Malin i bastun och svettas. Vi har nämligen tänkt bege oss till kallbadhuset här i Ulricehamn. Eftersom jag fotade det i somras tänkte jag att jag kunde passa på att blogga och berätta det. Att vi ska dit i kväll alltså.

Det är härligt att sitta där bastun och känna svettdropparna pressas fram ur huden. För den som sedan önskar kan man slänga sig rakt ner i sjön som den fina nakenfis man skapats som. Om man nu då inte hade varit en sådan badkruka som jag då... Det är liksom här problemen börjar. Det hjälps inte om jag så sitter 40 minuter i bastun. Så fort jag får ner tårna i vattnet krullas de ihop, benen blir som stela pinnar, andningen ökar till det dubbla och jag förvandlas från tuff badare till en mespropp som försvarar mig med att "man måste faktiskt inte bada".

Fast jag måste erkänna. Att när man väl tvingat sig ner i sjön så är det en obeskrivligt härlig känsla som kroppen belägras av när man kommer upp igen. Jag tycker att ni ska testa själva... (Och jag badade faktiskt ända ner till att vattnet blev 2.8 grader i vintras, inte illa för en badkruka!)400D + 50 mm f/1.4 + stativ

Fredagsmys

F-inkläder
R-oligt sällskap
E-tt glas vin eller två
D-åsa till i soffan
A-vslappnad
G-od mat

Äntligen närmar sig lördag morgon. Då blir det riktig helfrukost med ägg, färskt bröd, massa gott pålägg, nyplockade jordgubbar och smultron från balkongen... Och allt efter en härlig sovmorgon. Mmmm...

Hoppas ni får en skön fredagskväll och en mysig lördagsmorgon!

Molly Pettersson fotad med 400D + 50 mm f/1.4

Då var jag igång igen

Är inne i sluttampen med redigeringen av Mollys bilder. Massa fina, söta och vackra bilder. Nu börjar jag bli sugen på att ta nya bilder. (Bara så att ni vet?!?)

I dag var det skolstart. Jag tror jag blev nervös. Jag har försökt minnas tidigare skolstarter men minns inte en enda. Konstigt! Jag babblade på direkt på morgonen så för mig kändes det som om sommarlovet aldrig ägt rum efter sisådär 30 minuter. Tänk om eleverna också kände det så, det kan ju inte ha känts så kul i så fall. Det skulle innebära att jag berövade jag dem på tio veckor på 30 minuter! Har lite dåligt samvete över detta så i morgon får jag nog stanna upp och säga "oooooohh så stora ni har blivit" till mina elever. Antar att det hör till och att jag nu mist en stjärna i pedagoghimlen. Suck...

För övrigt så var det en elev som sa till en kollega "fatta hur långt det är till höstlovet nu, det är ett helt sommarlov kvar". Genast kändes de tio veckorna som återstår till vår nästa resa plötsligt oerhört långa. Å andra sidan kändes det som att det jag hann med under första riktiga arbetsdagen var tre andetag, två tillsägelser, fem hjärtliga skratt, ett toabesök och ja, det var nog allt. Så vad är väl tio veckor...
Äh, vi vet ju alla att snart sitter vi där under våra filtar och kurar och huttrar medan vinden viner och regnet smattrar mot rutan. Ack härliga grå novemberdagar. Så nödvändiga de äro för att få uppskatta våren och sommaren på nytt.


400D + 50 mm f/1.4

Kom och gung, gung, gunga...

Sötaste Molly. Redigerade lite i helgen. Nu under veckan tar skolstarten mycket tid men snart blir det fler bilder klara. Nu är det dags att åka till jobbet. Imorgon börjar eleverna, spännande! Undrar om de tycker att det är lika spännande. Snart ska de ju få nya pennor, suddgummin, böcker som aldrig tidigare öppnats. Alla de där nya lukterna tycker jag gör skolstarten oerhört speciell.
Wiiiiiie

Jag har investerat. Kameraväskan är numera för liten. Jag har nämligen köpt ett nytt objektiv. Har kikat på både ny kamera och ojektiv länge, länge nu. Hade planer på att köpa ett i oktober när vi åker till USA men så fick jag se en annons på fotosidan igår förmiddag där en kille här i Ulricehamn ville sälja exakt det objektivet. Jag mailade och inom en timme hade jag det i min hand. Om jag inte hade känt mig tvungen att åka och städa på jobbet  hade jag definitivt gett mig ut och fotat idag!

En söt bild på Vidar som jag tog i onsdags när han och mamma Matilda var här och hälsade på.


400D + 50 mm f/1.4

Nu kramar vi ur de sista dropparna

I morgon börjar allvaret. Dags för föreläsning och sedan blir det klassrumsröj och lite planering innan det är dags för helg. Ska bli riktigt kul. Nu är det ungefär 40 veckor kvar till nästa sommarlov och tio till höstlovet. Det är som att tvingas välja mellan gräddkola och mjölkchoklad. Man vill ha båda såklart. Både jobba och vara ledig. För om man inte fick jobba så skulle man ju inte tycka att det var lika härligt att vara ledig. Åtminstone inbillar jag mig det.

Men jag måste erkänna att jag är riktigt bra på att just vara ledig. På att göra ingenting. Jag har njutit av varenda dag, regning såväl som solig. Men nu är det som sagt dags att vrida ur sommarlovstrasan och samla upp de sista dropparna. Mitt sätt är genom att visa lite härliga semesterbilder. Och vrider jag ansiktet mot taklampan och blundar så kan jag nästan, nästan minnas hur det var att ligga där och svettas i solstolen. Mmmm...400D + 50 mm f/1.4

Lilla Vera

Den 15 juli fotade jag lilla Vera. Då var hon endast 10 dagar gammal. Lilla stumpan. Nu är hon stor. En hel månad gammal och lite därtill.

Annars rullar dagarna på i ett härligt långsamt tempo. Mycket blir gjort och en hel del ogjort såklart. Så är det alltid, men man väljer själv vad man vill se här i livet. Jag väljer att se allt jag gör bra!

Söndag - vilodag

Allting går långsamt, långsamt nu när jag ser till att njuta av varenda minut av sommarledigheten. För att sommarkänslan ska infinna sig är det viktigt att bara ägna sig åt somriga saker. Jag låter därför solens strålar träffa min kropp en liten stund varje dag och långsamt börjar den vinterbleka huden förvandlas till en sommarfräsch nästintill heltäckande kroppsstrumpa.

Läsning hör ihop med lata sommardagar. Så idag har jag sträckläst deckaren Nattfåk som jag påbörjade igår. Klockan elva i förmiddags var den utläst. Den var helt ok, men jag gillade nog boken Sommardöden bättre som jag läste ut härom dagen.

Under eftermiddagen blir det en liten utflykt söderut. Närmare bestämt en tripp till Gällstad.

En vacker bild att njuta av på fina Molly.


Molly Pettersson 14 juli 2009, 400D + 50 mm f/1.4

Nya bilder för framkallning

Håller precis på att ladda upp nya bilder för framkallning. Är klar med alla bilder på Gustav, Martin och Klara. Massa fina bilder. Lägger upp några i svartvitt.

Fler semesterbilder

Så har solen äntligen kommit till Svea rike. Allt som krävdes var att jag hotade med att åka och jobba igår. Trots folks protester hade jag bestämt mig för att åka och göra en första städning i klassrummet inför höstterminen. Min tanke var att om jag städar i ordning en regnig dag kanske jag kan ta sommarlov någon dag extra nästa vecka. Så vaknar jag upp till klarblå himmel och genast åkte den idén i papperskorgen. Istället spenderades gårdagen med en hel drös trevliga människor. Prinsessfika i Romsås, mingel på Prången, lunch i Marbäck och kvällsmat på Marbäcksvägen. Man hinner med att vara oerhört social på en och samma dag bara man vill.

Nu är det dags för lite fler semesterbilder, en stunds redigering av fina barnbilder, lite frukost med blåbär och sedan bär det av till hästarna. Vad vore en sommar utan hästar...Isaks födelsedagskalas

Dagen efter världens bästa födelsedag, alltså dagen efter världens bästa Karlssons födelsedag, fyller Isak år. Den 22 juli 2009 blev Isak stor kille. Han fyllde två år. Två ljus i tårtan men knappast två paket, eller två gäster. Nej, många paket med fina grejer såsom ett fiskespö och en massa lego. Släkt och bekanta samlades för att äta världens godaste marängtårta och världens godaste gaffelkakor. Kakorna hade Isak bakat själv.

Semesterbilder

Hemma igen efter en solig vecka på vackra Santorini. Veckan kan sammanfattas med följande tio ord:

- Sol
- Bad
- Vatten
- Fetaost
- Öl
- Blåst
- Buss
- Solnedgångar
- Utflykter
- Kärlek

Ni får helt enkelt följa bloggen framöver för att se veckan i bilder. Här kommer de första semesterbilderna...
Bloggdesign av Linda Lundquist