Underbara höstfärger

och en underbar Harry!

Ensam

When the sky is blue

Jag vet faktiskt inte vad det är för växt jag har fotat. När vi gick mot vårt rum på hotellets innergård fanns det massor av olika sorters otroligt vackra blommor och växter.


Kata Beach, Alpina Nalina Spa Resort 18 januari 2009

Gravid

Eventuellt kommer jag att fota ännu en gravid kompis till helgen. Superkul! Första gången jag fick den äran var när jag fotade Kristin. Här kommer ytterligare bilder från den dagen.
Jag testade att beskära den övre bilden på olika sätt men jag tyckte ändå hela tiden att den gjorde sig bäst som den ursprungligen var komponerad. Är det någon som har förslag på hur jag ska beskära den för att den ska bli ännu bättre?
Bilderna på Kristin togs den 2 september 2008

Thai Orchid

The Beach

Som den superturist man är så gorde vi en båttur till Phi Phi island. Ett av stoppen var den numer legendariska stranden där man filmade the Beach med Leonardo Di Caprio. (Och ja, jag har beställt filmen, väntar spänt på att en ska dimpa ner i brevlådan.)
Det kanske kan tyckas lite trist att jag inte valde att ta med mer av stranden på fotot. Anledningen är helt enkelt att det svärmade av turister, överallt! Jag skojar inte om jag skriver att 20 båtar lade till under den halvtimmen som vi var där.


The Beach - Maya Bay, Phi Phi Ley Island

Malin

Valde ut tre bilder från min Malin-mapp. Bilderna togs faktiskt i och omkring hästhagarna på mysiga Lilla Sträckås den 5 januari. Jag mer eller mindre tvingade Malin att posera. Jag tycker det blev bra. Hoppas på att få fota henne fler gånger.

Presenter

Jag vet en liten kille som ska få coola presenter snart!

Ljuva morgon


Varje dag möttes vi av vackra blommor

Godmorgon

Hur ska man kunna vänja sig vid fil, macka, ägg, kalles kaviar och juice från tetra när man har ätit som en prinsessa från en oslagbar frukostbuffé varje morgon på semestern. Se bara hur frukten dekorerades för att det skulle se fint ut...Det som göms i snö...

Kikade igenom mina bildmappar nyss. Jag har en känsla av att den här tjejen kommer att synas mer här framöver. Blev sugen på att redigera några bilder på Malin när jag tittade som hastigast. Fast inte nu, nu är det läggdags. Godnatt!


Malin Bonnevier

Kvällssol

Här hemma var det tyvärr ingen kvällssol idag. Solen har inte tittat fram överhuvudtaget idag. Därför vill jag dela med mig av den underbara kvällsol som vi njöt av härom kvällen. Det kommer nog att bli fler semesterbilder framöver...


Solnedgång vid Kata Beach 18 januari 2009

Att vandra hemåt igen


Vi kom hem sent igår kväll. Det har varit en fantastisk vecka i Thailand på alla sätt. Ibland kan det kännas lite tungt att styra fötterna hemåt. Även om min kropp sitter i soffan här hemma är nog hjärnan fortfarande på semester.

Om det har varit korta inlägg och få bilder...

...så beror det på att jag har varit i Thailand sedan i torsdags och förberedde inläggen i förväg. Jag ville ju att ni som följer bloggen skulle få se lite bilder även om jag var på semester. Alla inlägg har sedan publicerats av Emelie under veckan, men det är alltså jag som har skrivit dem och givetvis är det jag som har tagit alla bilder. Snart återkommer jag med fler bilder och längre texter. Fredag kl. 21 landar planet på Landvetter...


Tack Emelie!

Lukas

Lukas heter Lovas lillebror. Det är den första bebisen som jag någonsin har fotat. Vi improviserade lite och visst finns det en hel del att utveckla men modellen skötte sig utmärkt!Lukas Emilsson 25 oktober 2008

 

En fågel genom mitt fönster

Jag vet att det inte blir någon kvalité direkt om man fotar genom en fönsterruta men jag var bara tvungen att ta kort på den här lilla pippin.Lunchrast

Hösten är vacker

Även om det känns tungt såhär i januari med mörker, mörker och ännu mer mörker, så är det ändå läckert med alla årtidsväxlingar och förändringar som naturen erbjuder. När man tycker om att fotografera lär man sig också att uppskatta de färger och det ljus som varje årstid medför.

Nu är vi mitt i vintern och snart stundar en ljuvlig vår då naturen målas med regnbågens alla färger. Hösten ligger långt bort från vår verklighet. För att påminna oss alla vill jag visa ännu en bild på Isak. En fantastisk, härlig höstbild.


Isak oktober 2008

Fler bilder på Harry

Harry heter en annan gó liten kille som ni fick se för några dagar sedan. Missade du min favoritbild på honom kan du klicka här. Här kommer fler bilder på Harry men idag kör vi svartvitt.
Isak

En av de finaste små killarna jag vet heter Isak. Han är världens goaste kille och i sommar fyller han två år. Dagen efter världens bästa födelsedag... men ändå. (Isak fyller alltså år dagen efter min födelsedag.)

En tråd med vassa taggar

Känns det inte ibland som att livet är som en taggtråd? Allt som oftast löper tråden på. Men så ibland, helt plötsligt, kommer det en tagg och sticker till...

Bilden togs den 4 januari 2009 strax utanför Ulricehamn

Njut av livet

Idag blir en bra dag. Jag har bara en känsla av det. En bild på fina, fina  Kristin får visa hur jag känner mig. Den här bilden tog vi i september 2008 när hon var höggravid.

Förtroende

En bild säger mer än 1000 ord... det är sant!


Morfar Jan och Isak

Dags för utvärdering!

I måndags skrev jag ju att måndagar är möjligheternas dag. Nu när vi har kommit halvägs in i vecka, åtminstone halvvägs in i ar arbetsveckan, tänkte jag att det är dags för en utvärdering.

Denna vecka har jag...

...diskat fler gånger                 - nej
...tränat mer                           - nej (förkyld)
...gått och lagt mig tidigare      - nej
...glömt färre saker                 - ja! (åtminstone har jag inte kommit ihåg något jag glömt!)
...pratat mindre                       - tveksamt...
...hållt bättre ordning               - jag tycker alltid själv att jag har ordning, alla håller inte med...

Tur att det inte är långt kvar till nästa måndag så att jag får en ny chans!


Idag känner jag för en busbild!


Lova Emilsson

Ännu en studiobild...

Jag har varit så trött den senaste tiden. Precis som var och varannan i vårt avlånga land har jag drabbats av en förkylning som liksom inte vill släppa. Jag vill helst bara sitta ner hela tiden. Så därför blir nästa bild ett studiofoto som idag får symbolisera min konstanta längtan efter att få sitta.

Den här bilden togs i somras när jag gick en fotokurs i Mullsjö. Då fotade jag också en svartvit studiobild som jag visade här för ett par dagar sedan samt min favoritbild från Ryfors.  

Oslagbart

Nu ska ni få se en av mina allra bästa vänner. Hon heter Malin. Tyvärr kommer jag nog inte riktigt på förstaplats hos Malin. För Malin har nog trots allt alla sina vackra islandshästar högst upp på listan. Vilket i och för sig är fullt förståeligt. Ingenting går upp emot att stå och prata med en häst som tittar dig djupt in i ögonen och visar dig att den har fullt förtroende för dig. Då kan man stå där en lång stund och njuta av stillheten, dra in den ljuvliga doften i näsborrarna och känna den mjuka pälsen i handflatan medan man stryker hästen längs med hårremmen.

Att sitta upp på hästryggen är ett fantastiskt sätt att koppla bort vardagens stress och bekymmer. Det spelar ingen roll om det är en gnistrande vinterdag då röken strömmar ur näsborrarna och snön knarrar när hovarna trummar mot marken eller om det är en het sommardag då tallbarsdoften ligger tung i skogen och rådjur skuttar förbi när vi töltar längs skogsstigarna. Det finns bara ett ord som beskriver det rättvist - oslagbart!Malin frá Sträckås

Fruktsallad

Ikväll blir det en fruktsallad till kvällsmat, ackompanjerad av ljuvliga nygräddade pannkakor. Jag tänkte passa på och bjuda er på lite fruktsallad också för att ni tar er tid att se och läsa här på bloggen.

Ni som läser kan väl börja kommentera lite mer!? Jag vill veta vad ni tycker. Det är delvis därför jag har startat bloggen. För att få lite feedback samtidigt som jag har en anledning att vara mer kreativ i mitt vardagliga tänkande.


 

Agnes

För er som läser de få inlägg som skrivs här på bloggen har ni kanske sett att lillasyster2 var glad över att se en bild på sig själv i headern. Om ni undrar vilken bild det är så är det den glada hoppbilden från Gotland längst ut till höger. Jag har bett att få fota henne flera gånger när jag varit i gamla hultan men jag får inget gensvar. Jag tror att hon tvivlar på min kompetens...
Däremot har jag fått fota lillasyster2 och Robbans katt - Agnes. Här ska ni få se hur hon brukar stirra på mig.

Måndag igen!

Måndagar är härliga. Det är då man återigen får en ny chans att förbättra allt som man inte riktigt lyckades med veckan innan. Med andra ord blir söndagar som nyårsafton!

Denna veckan kan jag försöka glömma färre saker, diska fler gånger, hålla bättre ordning på mina saker, prata mindre, sitta färre timmar vid datorn, röra på mig mer... Som sagt, måndagar är möjligheternas dag!

Dagens bild kommer från en plåtning i september då jag skulle fota en av mina allra bästa vänner som var höggravid. Hon heter Kristin och ni kan se henne på bilden näst längst till vänster i headern. Eller hennes ryggtavla i alla fall.
Men dagens bild föreställer inte Kristin utan hennes dotter, Lova. Även den här bilden finns uppe i headern.


Lova 2 september 2008

Ge mig din önskan och jag ska uppfylla den

Det har kommit in önskemål om att jag ska visa en bild på lille Emil här på bloggen. Egentligen hade jag tänkt visa bilder på Emil längre fram men ni kan få se en bild redan nu. Den här bilden fick Emils föräldrar en inramad förstoring av i nyårspresent.

Emil Johansson

Vad tycker ni besökare om bloggen och bilderna egentligen? Jag ser ju i statistiken att ni finns...

Vad ögat kan se


Matilda 23 november 2008


Ni som har följt den här bloggen sedan starten har också fått följa alla förändringar. Under veckan som gått har jag på egen hand läst om hur man designar bloggar, kodning och studerat färgkartor. Det har gått åt ganska många timmar och jag har ropat högt av frustration flera gånger.
De som känner mig vet att när jag har fått för mig någonting så ger jag liksom inte upp. Jag blir en så kallad "överdrivare". Så innan jag startade bloggen hade jag liksom bestämt mig för att jag skulle inte använda någon färdig mall utan jag skulle designa den själv.
Så denna veckan har jag varit en riktig datanörd som har läst, tänkt och testat i åtskilliga timmar. Det har varit en hel del muttrande här hemma och det kanske inte är så konstigt. För hur kul är det att fika med någon som en timme senare inte ens har smakat på sitt te utan mest blir förvånad över att teet kunde kallna så fort.
Hur som helst. Nu har bloggen fått ett nytt utseende eftersom jag har gjort en egen header. Jag har lagt till bakgrundsfärg på alla inläggsrubriker och gjort en del andra små ändringar. Nu börjar jag känna mig mer bekväm med bloggens utseeende. Det får liksom inte kännas pinsamt. Det gjorde det innan.

Nog om detta. Eftersom detta ska vara en bildblogg mer än en ointressant dagbok så vill jag kort berätta om bilden ovan. Bilden föreställer min superkollega Matilda. Matilda blev mer eller mindre tvingad att ställa upp som modell i samband med att jag deltog i Mettes fototävling den 23 november 2008. (Mina tävlingsbidrag är för övrigt bloggens allra första inlägg. Ni hittar dem i novemberarkivet.) Eftersom tävlingen pågick under ett begränsat antal timmar och man inte visste dess teman i förväg gällde det att tänka snabbt. Matilda blev såldes uppringd och hade en kort stund att göra sig klar. Instruktionerna var ungefär i stil med "ta på dig stickade kläder i mjuka pastelliga färger".
Det blev en lite stressig plåtning där vi tog några av bilderna vid hönshuset på Matildas tomt och resten av bilderna nere vid Skottek. Bilderna blev jättefina. Ni ska få se fler bilder längre fram. En av dem kan ni se redan nu, andra bilden från höger i min header. För er som inte kan bloggspråk så är en header den bild som ligger allra högst upp. Alltså bilden där det står veronicas FOTO.

Jag önskar alla en skön söndag och lovar att återkomma med lite fler bilder och färre ord ikväll!

Robyn - Hultsfred 08

En av fördelarna med att jobba extrahelger på en lokaltidning på en så liten ort som Hultsfred, är dels att man får vad med om en hel del roliga och oväntade uppdrag, dels att bildarkivet utökas vare sig jag vill eller inte. Jag måste fota, hur oinspirerad och omotiverad jag än är.

Att den lilla, lilla orten sedan en gång om året genomgår en total makeover och förvandlas till musikmecka gör inte saken sämre. I somras tillexempel hamnade jag på Robyns presskonferens. Då tog jag den här bilden som verkligen är en ögonblicksbild där hon funderar några sekunder innan hon levererar svaren på en alla hundratals frågor som ställdes.

Studiobild

Här kommer en bild från första gången jag fotade i en studio. Det var kul.
Efter en stund ville de andra att jag skulle prova att sitta modell. Det var inte kul.
Man ska göra det man är bra på. Jag är bra på att trixa med inställningarna bakom kameran. Ni andra är till för att vara framför min kamera.

Tema manligt/kvinnligt

Jag har redan visat en bild från Ryfors som jag tog under min fotokurs i somras. En dag fick jag och tre andra i uppgift att fota en serie om fem bilder respektive i temat manligt/kvinnligt.
Såhär löste jag uppgiften (manligt över och kvinnligt under):


Entré

Manlig: Rustik port
Kvinnlig: Mjuka färger, rosa bommor i fönstret

Gäss

Manlig: Gässen håller avstånd till varandra, bilden har blå toner
Kvinnlig: Gäss i flock, varma toner, lite växter runt om 

Trä
Manligt: Det finns en väg som är den rätta, inga tveksamheter råder
Kvinnligt: Tankarna går runt runt innan ett beslut fattas. Allt måste vägas in

Vägskylt

Skyltarna talar för sig själva. Mannen får gräva, kvinnan håller barnet intill sig

Ärtskidor

Manligt: Skarpa kanter, hårda former och hög kontrast mellan färgerna
Kvinnligt: Softad bild med mjuka färger

Tittut!

I morgon är det fredag. Fredagar är speciella. Det är lätt att gå upp när klockan ringer för att man vet att det är sista dagen man behöver släpa sig upp tidigt. Sedan följer ju en lååång helg men lååååånga sovmorgna... eller inte. Men friheten och möjligheten att välja själv finns. Definitivt.
En annan bra sak med fredagar är att det är den dagen man med gott samvete kan lämna jobbet vid tre. Eller inte. Men friheten finns. Och möjligheten att välja själv. Definitivt.
Sedan kommer kvällen. fredagsmys, laga god mat...eller inte. Fast både friheten och valmöjligheten finns där, jag vet. Men det gör soffan också. Och pizzerian. Definitivt!

Nu ska ni få njuta av de vackra blå ögonen på min favorittjej igen.


Lova september 2008

Gotland

Nu introducerar jag ännu en ny person för er. Här kommer Robban inhoppades. Robban är sambo med lillasyster 2. En rolig bilder med Robban från Gotland i somras.

Robban - en ambitiös fotomodell som ställer upp när jag vill fota. Tack!


Jag ville prompt se alla turistiga sevärdheter såsom Lummelundagrottan och Hoburgsgubben.


Lillasyster 1 ville hellre se vindkraftparken som den sanna och snart färdigutbildade miljövetare hon är.


 

Harry

Jag visade bilder från Marika och Jimmys bröllop härom dagen. Nu kommer en bild på deras lille son, Harry. Bilderna togs i höstas och det var flera stycken som blev riktigt lyckade. Det här är en av mina favoriter.


Harry, hur söt som helst!

Min tjej - september 2007

Ni kommer att få se en hel del barnporträtt framöver. Idag tänkte jag börja att visa bilder från augusti 2007 på min favorittjej, Lova. På den här tiden hade kameran ofta makten över mig. Idag är tvärtom. Men andra ord är mina bilder på Lova också ett bra sätt att följa min utveckling. Ni ska få se, vänta bara!
Hej mitt vinterland

Det har snöat i natt. Pyttelite. Om man spetsar öronen så vaknar man nästan av plogbilen. Om man koncentrerar sig noga alltså. När kommer den där sommaren?
Fast vintern är vacker på bild.

Septemberbröllop

Den 6 september 2008 blev Marika Fransson Fru Andreasson. Jimmy och Marika vigdes i Påbo kapell och jag hade såklart med mig kameran eftersom den alltid får hänga med mig lite överallt. När kyrkklockorna började ringa visade det sig att den inhyrda fotografen hade kört fel och jag fick akut rycka in för att föreviga ögonblicket. Det här var inget jag var förberedd på men det blev fina bilder.
Jag  måste erkänna att det hade varit väldigt kul att vara den som fick ta de riktiga bröllopsbilderna. Samtidigt så blir det så stor press då. Är jag verkligen redo? Tänk om jag misslyckas? Det finns mycket som kan gå snett...
men den här dagen gick ingenting snett. Njut av finaste Marika och Jimmy!Jag har fått kritik

För att jag stavar fel här på bloggen. Jag får be om ursäkt och bjuda er som hittat hit på en extra bild.
Är det någon som kan gissa vem handen tillhör?
Ni som tänker att det är från ett bröllop har helt rätt. Under veckan tänkte jag börja publicera bilder mer kategoriskt. Jag har många godbitar liggandes i skafferiet!

Som en dröm


Vem skulle inte vilja bo här?

Ryfors

Det här är en av mina favoritbilder och den är fotad vid Ryfors strax utanför Mullsjö.


Sommaren 2009 minns jag som att det var rätt vanligt tråkigt sommarväder. Man har massa fina sommarkläder som liksom aldrig får komma ur garderboben. Men så kom de där veckorna då värmen och hettan slog till.
Vad gjorde Veronica då? Jo, två av veckorna jobbade hon på Vimmerby Tidning och den tredje heta veckan satt jag instängd i en datasal i Mullsjö större delen av tiden. Jag tänkte nu dela med mig av resultatet från den sommarkurs jag gick.

Frost målar naturen vacker

Skridskoåkning och korvgrillningHäromdagen var jag i sällskap med ett gäng trevliga Timmelebor. Några åkte skridskor, en var gravid och en fotograferade. Vem som gjorde vad får ni ta reda på genom facebook eller något annat forum för skvaller om allt och inget.
Här kommer några bilder från dagen:


Emilia


Emilia


Wilma


Lova


Lova

 

TjuvtittVem kan det vara?
Det kommer mer imorgon för den som önskar...

GODNATT!

Det blir mest barnfoton...Men dem tänkte jag spara tills jag ser att jag har fått några läsare. Här får ni se en bild på fina Siri sålänge. Bilden togs en härlig septemberdag i Rånnaväg hemma hos Marika, Jimmy och Harry. Dem får ni snart se här på bloggen...

Nu kör jag igång!Jag tänkte göra mina bilder tillgängliga för allmänheten en period för att se vad jag får för gensvar. Jag vet att min blogg inte ser mycket ut för världen men jag kan stoltsera med att jag har kodat fram dess utseende helt själv. Jag läste mig till hur man kan göra på nätet.
Om den här bloggen fungerar, är kul att driva och får några läsare så tror jag att mycket kommer att hända framöver. nu kör vi!

- v ä l k o m m e n ! -
Bloggdesign av Linda Lundquist