Deep in the stillness


Frida Bonnevier den 28 maj 2009

Look at those eyes

Klänningar i frasigt tyg, bubblande champagne, unga herrar i smoking, fantastiska håruppsättningar, snittar, mer bubbel, bubbel, babbel - bal!

Bild fångad på vackra Frida alldeles innan det var dags att stiga in i bilen på väg mot kvällens bal.Frida Bonnevier den 28 maj 2009
Canon 400D och 50 mm f/1.4 

Fångad av en stormvind

Oj vad det blåser! Nu ska jag avslöja några riktigt smaskiga detaljer om mig själv. Jag tycker inte om vind. Jag fullkomligen avskyr när håret blåser omkring. Jag promenerar helst inte utomhus om det blåser. Möjligen om jag får ett hårband så att jag kan ha håret uppsatt. Det kan låta fånigt men jag har alltid haft problem med vind. Jag kan till och med bli på dåligt humör om jag måste vara ute när det blåser.

För att inte tala om hur mina små öron reagerar på vind. Det räcker att det är lite småblåsigt ute så värker mina öron något obeskrivligt när jag kommer in i värmen igen. Visst, det tar bara en kvart innan det är över men ändå... Jag gillar inte blåst. Det finns väl en anledning att uttrycket "att hamna i blåsväder" alltid används i negativa sammanhang.

De tyngsta argumenten mot vind och blåst är väl kanske ändå vilka otrevligheter vindens makter kan ställa till med. Träd som rycks upp ur marken och landar på hustak och hustak som blåser iväg, vem tycker det är ett förhöjande inslag i en gråtrist vardag mer än kvällscheferna på våra kvällstidningar?

Jag tycker vindstyrkornas omfattning kunde variera mellan vindstilla och bris, det hade räckt för mig. En vindpust är också helt okej.

Nu blåser jag in dagens bild på lilla Kajsa:

Njuta av kvällsolen

Jag är så fascinerad av all sol som fått hälften av alla jag möter att se lika solbrända som man normalt sett är i slutet av sommaren. Själv är jag lika blek som, ja, som ett spöke kanske... En elev skulle beskriva vad jag hade på mig på engelska idag. Eleven sade att jag hade "white legs". Iofs hade jag vita leggins men ändå säger det något om mig. Har man balkong så har man...

Romantik


Magnolia (400D+50 f/1.4)

Allt är inte vad det verkar

Några bilder från idag. Första bilden föreställer en magnolia. Om jag skulle ha bara ett enda träd i min trädgård så skulle jag nog välja magnolia. Finns inte många träd som är vackrare när de blommar.
Andra bilden föreställer en särskild sorts orkidé som heter Dactylorhiza.
Bilderna är fotade i en så kallad "öppen trädgård" som arrangeras av STA (sällskapet trädgårdsamatörerna).
Bilderna fotade med Canon 400D 50mm f/1.4

Snart ska här bli andra bilder!

Eftersom jag har rätt fullt upp under dagarna då jag jobbar som reporter nere i Småland under långledigheten så blir det inte så mycket bloggande. Men å andra sidan kommer jag att ha med mig en hel del nya bilder hem. Vad sägs om maskrosbilder, bilder på Emilia och Måns Zelmerlöw och lite annat smått och gott. Tror kanske att ni som kollar här på bloggen uppskattar lite nya bilder och lite andra bilder än ni har börjat vänja er vid...

För er som är intresserade kan ni läsa reportaget om Hultsfredsdagen om ni klickar här.

Helt oredigerad bild, plockad rakt från kameran. Fotad med 400D + 50 mm f/1.4
Vingarna är underbara!

Några gamla godingar i repris
Bus, kärlek och glittrande ögon

En helt fantastisk bild...


Systrarna Norén

En gång till fast lite annorlunda

Ibland försöker jag mig på att redigera bilder helt annorlunda. Jag försöker bredda mig, inte vara så smal i mitt tänkande och så vidare. Det slutar alltid på samma sätt. Jag ångrar mig. Precis som med den överexponerade bilden på lilla Clara. När jag fick se den på en annan dator igår blev jag helt förskräckt. Så idag publicerar jag samma bild men inte riktigt lika hårt överexponerad. Ni får gärna berätta vilken bild ni gillar bäst. Alla kommentarer uppskattas verkligen!

Jag kan bli avundsjuk på andra som håller på med bilder och som har en helt annan stil på sina bilder än jag. Jag försöker inspireras men enligt mig själv når jag inte hela vägen fram. Men kanske ändå, någonstans så gror ett litet frö...

För er andra som vill inspireras tipsar jag om:

Emelie, skånetös med oerhört sinne för bilder i naturligt ljus
Hanna B, tjejen som tar grymma modellbilder
Tim Andreaheim, killen som redigerar sina bilder i underbara färger
Monika Manowska, glimmar till med gudomliga barnbilder emellanåt
Mette Ottosson, ljuvliga bröllopsbilder som får alla tjejer att längta...
Johan, proffsfotograf med riktigt coola redigeringar
Malin, tjejen med de harmoniska naturbilderna


V i l k a   ä r   d i n a   b ä s t a   i n s p i r a t i o n s s i d o r   p å   n ä t e t ?


Inspirerad och manipulerad...

Idag träffade jag härliga Gustav, Martin och Clara. Full fart hela dagen. Upp i träden, över bron, över ån, under staketet, upp, upp, upp och massa nya intryck. En superhärlig dag med mysig lunch i en alldeles sagolikt vacker bokskog.

Framöver kommer bilder på både Gustav och Martin (och fler på Clara såklart!) men eftersom det är köordning i systemet ligger lite andra bilder före. Jag vet en liten tjej som väntar på att få se bilder med rockring... det kommer inom ett par veckor. Har man ett heltidsjobb och ett extrajobb så blir det lite ont om tid för redigering emellanåt. Tur att sommarlovet står bakom dörren.

Dagens bild föreställer lilla Clara, bilden är redigerad med inspiration från en mammatidning som fans alldeles i närheten när denna bild togs. (Bilden är bl.a. medvetet överexponerad.)

PS. Vet du var det blir om man släpper in en norrman i ett naturreservat? - Miljöfarligt avfall! (Gustav lärde mig den här historien idag men med mitt minne så har jag säkert blandat ihop ord och återger den helt fel, förlåt Gustav!)


Clara Nord, fotad med Canon 400D + 50 mm f/1.4

En stunds vila mot trädets fasta stam

En stund av ro och vila, skyddade från solens starka strålar. Under ett träd, tillsammans. Bara för ett ögonblick - men ändå förevigat för all framtid.

Busbilder

Systrarna Norén


Kajsa och Klara den 26 april 2009

Inspirationstips för balkongen

Idag har vi monterat de vitlaserade hyllorna på balkongen. Det blev riktigt bra. Sedan blev det teamwork; vårskurade krokor och planterade vår djungel i diverse lerkrukor. Balkongen är nu fylld med pelargoner, smultron, jordgubbar (blommar en massa redan!), sockerärtor, basilika, rosmarin, oregano, persilja, timjan, tomatplantor och en solros.
Klarblå himmel, kvällsol och sjöutsikt. Vem är först med att boka in en kvällsfika på balkongen?

Sitter just nu och laddar upp bilder för beställning. Ska in och kika lite i mappen för syskonen Norén. Ikväll ska jag fixa till någon fin syskonbild. Det blir lite i taget men det blir bra!

Latmask säljes - utropspris 1 krona!

Vad är det som har hänt med mig när jag tycker att ett träningspass invid sjön en solig majkväll känns som en oerhört dålig idé. Jag kommer på mig själv med att tänka att jag måste ha tackat ja vid ett oerhört sinnesförvirrat ögonblick. Jag ertappar mig själv med att i smyg banna mig för det.

För ett år sedan var fyra träningspass i veckan vardag. Träningen gav mig kickar, höll mig i form och framför allt kändes det både meningsfullt och roligt. Latmasken har definitivt tagit över min kropp. Suck.

Jag måste se till att vräka honom omgående, han är inte längre en önskad hyresgäst i denna kropp. Så nu har ni chansen att kamma hem honom till rena rama fyndpriset. Utropspriset är futtiga en krona. Börja buda nu!

PS. Eventuellt bytes latmasken mot välsvarvade överarmar och fasta lår...

Ytterligare en aktivitet att bocka av på listan...

Yes! Nu är alla bilder klara på lilla Vendela. På lördag ska bilderna levereras. Tror nog att spektaklet kommer att firas rejält med lite läskande vätska i nypolerade glas.

Det är superkul att fota och få nya uppdrag. Idag fick jag två nya plåtningar inbokade. En syskonfotografering i vitsippor och en studentfotografering. Spännande och jag tackar för förtroendet. Det tar sin lilla tid att iordningställa alla bilder och så länge alla har förståelse för att det kan dröja ett par veckor innan allt blir klart så är jag helt inne på att ta mig an en massa nya uppdrag.

Det hör numer till vardagen att jag inser att jag är dubbelbokad, frisörbesök, klasskonferens, seminarium, badklubb, träning, bokklubb, seminarium, fotouppdrag... Allt på samma vecka! Jag rekommenderar inte att ha treparallelligt system för aktuella händelser, jobbalmanacka, mobil och hjärna kan sluta i ett mindre virrvarr. Av någon märklig anledning har jag alltid koll på mina fotouppdrag!?!

Bright eyes

Finns inga ord, kolla själv...

Grattis Vendela 2 år!

Lilla Vendela Hallifax Cibej som har haft tvåårskalas i helgen firas även här på bloggen med två härliga bilder tagna i stadsparken i Ulricehamn. Idag redigerar jag bilder för fullt. Förmiddagen ägnades åt att vitbetsa hyllor och konsoller som ska upp på balkongen. Nu har vi vitprickigt köksbord, prickiga köksbänkar och mina händer är halvt täckta av intorkad vit träbets. Men fint blir det! I köksfönstret trängs de prunkande växterna, de växer så att det knakar och varje dag ropar de i kör att de längtar efter att få komma ut i solen. Snart, snart så är det dags!Självporträtt


Ko på grönbete utanför Hofsnäs, fotad med Canon 400D + 500 mm f/1.4

Ja, ett porträtt jag själv har tagit alltså...
Idag hamnade jag och sambon i ett samtal om musik som passar på ett bröllop. (Nej, vi ska inte gifta oss, man kan prata om saker i allmänhet!) Vi fick spela upp låtar från youtube för varandra som vi ansåg vara den bästa livemusiken vid ett bröllop. Hmmm... våra listor såg rätt olika ut. Visar tre exempel:

Jag
* Sångaren i Takida skulle få framföra en aukustisk version av Curly Sue
* Helen Sjöholm sjunger Du måste finnas
* Empty Room med Sanna Nielsen (Jag har hört henne framföra den i kyrkan, ger rysningar!)

Sambon
* Forever Young med Alphaville
* Sålänge vi har varann med Ratata
* Allting kan gå itu med Björn Afzelius (finns risk att gästerna skulle bli förvånade och kanske lite besvärade!)

Som sagt, verkligen tur att inte någon av oss försöker försörja sig som som bröllopskordinator eftersom gästerna skulle halka runt i smör i kyrkan om jag fick bestämma och brudparet skulle vara tvugna att ha axelvaddar och hockeyfriss om sambon fick bestämma. Nej, man ska nog hålla sig till det man är bra på så jag fortsätter väl att prata sönder öronen på nära och kära...

PS. Vi har en grymt snygg peruk med 80-talsfrisyr att låna ut om någon av er trots allt skulle vara giftassugna och vill låna någon av sambons låtar till vigselakten. Vi vill nämligen hemskt gärna bli bjudna på bröllop!

PS2. Sambon spelade faktiskt upp en version av en Somewhere over the raibow som är otroligt fin, fast jag tycker väl kanske inte att just vigsel är rätt sammanhang. Men jag rekommenderar dig att lyssna, bara tryck här.

Tänk att ibland har jag ett lyxigt jobb

Att få betalt för att tillbringa åtta timmar tillsammans med 22 fantastiska tioåringar på medeltidsresa till Skara... det kallar jag lyx! Vi har haft en superdag vid Gudhem, Skara, och Varnhem. Arnfilmen visades på bussen till allas förtjusning. Alla elever var lika nöjda som jag med dagen och var och en hade sin egen åsikt om vad som var dagens höjdpunkt. Alltifrån den varma chokladsåsen till domkyrkan i Skara utnämndes till dagens höjdpunkt.

Att jag nu ligger i soffan o lyssnar på goa låtar och dricker ett ljuvligt rödvin gör inte dagen sämre. Inga bilder ikväll men till helgen utlovas massa nya bilder!

Syster yster i vitsippeland

Här kommer sötaste lillasyster Klara Norén vars syster Kajsa synt på bloggen de senaste dagarna. Kanske inte lika som bär, men ändå söta som smultron...


Klara Norén 26 april 2009

Bubbles, bubbles, everywhere are bubbles...

Kajsa - samma bild fast i färg

Allt det gröna gör mig trött

Kan det vara pollen? De senaste dagarna har jag varit ovanligt trött. Ikväll satte jag mig med datorn vid halv sex. Jätteglad för att jag hade en lång kväll att lägga på bildbearbetning. Jag hann bara färdigt med en bild innan jag slocknade. Nu, tre timmar senare är jag seg som ett gammal tuggummi och det blir nog inte fler bilder gjorda ikväll.

Har gjort två varianter på den här bilden. En färg och en svartvit. Visar upp den svartvita för allmänhetens beskådning.


Kajsa Norén 26 april 2009

Kajsa

En klok tjej, en söt tjej, en liten tjej en Kajsa-tjej! Har nu lyckats sortera in alla bilder på syskonen Norén i mappar. En för Kajsa, en för Klara och en för syskon- och familjebilder.

Det kommer att ta lite tid innan bilderna blir färdiga men jag tänkte bjuda på lite smakprov på töserna. Vi börjar med storasyster Kajsa och fortsätter med yrvädret Klara inom de närmaste dagarna.

Söta Kajsa Norén fotad med Canon 400D + 500 mm f/1.4

Fantastiska ni!

Jag tycker att det är helt otroligt kul att få träffa alla roliga, härliga familjer som vill bli fotade. Har precis roat mig med att gå igenom bilder från förra helgens vitsippeplåtning. Det är helt underbart att kolla igenom alla bilder. Pappor som leker älg med pinnar, mammor som blåser såpbublor för glatta livet. Tyvärr kommer ni kanske aldrig få se dessa bilder på bloggen. Jag vill bara dela med mig av den glädje som dessa bildserier förmedelar när man bläddrar igenom resultatet för att handplocka favoriterna.

Lovar att visa massa nya bilder under veckan. Tålamod mina vänner, tålamod!

Vidar Fritzson

En av mina favoritmodeller, Matilda den vackra, har tillsammans med Jesper den kloke, fått en liten Vidar. Vidar från Sträckås. Bara drygt en vecka gammal fick lille Vidar lära känna min kamera. Och han tyckte om den! För den kvällen var lille Vidar tyst som en mus. Man kunde höra det svepande ljudet från slutaren om och om igen. Lille Vidar följde dessutom kameran med blicken och vred på huvudet när kameran försvann ur hans synfält. Jag känner på mig att lille Vidar kommer att bli en fenomenalt bra fotomodell framöver!

Självklart blir det två anagram på Vidar också:
1) Arvid
2) driva

För de som vill veta mer om Vidars namn kan jag berätta att i den nordiska mytologin är Vidar Odens son. Vidar är sammansatt av ord för träd och man och kan betyda "skogsman". Kan passa bra eftersom Vidars hem ligger ganska mitt i skogen fast ändå nära till stan. Vi vet ju alla att det kan springa förbi en och annan älg utanför dörren...Vidar Fritzson


I hemmets trygga vrå


Räddaren i nöden


Faderskänslor


Vilar tryggt i pappas famn


Stolt mormor


Kvällsolen smeker de mjuka kinderna


Ack du skön, slumra in, i bädden så fin...

Favoritbild på Vendela

Här kommer en av mina favoritbilder på Vendela...

Vååååååååååååår och vitsippoooooooor


Sötaste Vendela Hallifax Cibej

Anagram

Här kommer tre ljuvliga bilder på goa, lilla Vendela. Igår kväll tittade vi på det kritiserade tv-programmet grillad. Där hade en av komikerna gjort anagram på de övriga deltagarnas namn. Ett anagram är ett ord som är bildat genom att blanda bokstäverna från ett annat ord. Jag var bara tvungen att se vilka ord jag kunde få fram av fröken vitsippas fina namn.

VENDELA
1. Levande
2. Velande

Har du några fler förslag?

Funderingar

Vårtrötthet kanske några skulle säga. För hög arbetsbelastning hävdär andra. Själv vet jag inte varför, men minnet sviktar, orken har lämnat kroppen och intresse för omgivningen har sjunkit. Men är det då så fel att tycka det är skönt att frivilligt isolera sig inomhus? Läsa, vila, läsa lite till, fortfarande vila. Jag tror att man blir mer eller mindre knäpp i huvudet om man inte tillåter kropp och själ hinna ikapp varandra med jämna mellanrum!

I eftermiddag tänkte jag göra ett avbrott i uppladdningen av de personliga batterierna och åka till Coop bygg. Inhandla några krukor, borsta bort vintersmuts från balkongen, plantera om de numer ganska stora plantorna och helt enkelt lite göra vårfint.

Jag har förresten läst en hel del personliga berättelser på nätet idag. Berättelser som handlar om hur människor hanterar livskriser och sorg. Dte är fascinerande hur många olika sätt det finns att brottas med livets svårigheter. Det finns inget rätt eller fel brukar man säga. Men det finns det. Ibland blir livet så svårt att man låter tankarna vandra åt fel håll. Att man inte orkar på egen hand. Då är det fel att inte få den hjälp men behöver. Eller är det fel att inte låta människor välja sin egen livsväg? Jag gillar att fundera och diskutera livsfilosofiska frågor. De som inte känner mig kanske missuppfattar mig. Jag mår inte dåligt, tvärtom. Jag har det oförskämt bra! Men för en tid sedan läste jag Malin Sävstams bok "När livet stannar". Den fick mig att återigen fundera mer på den här typen av frågor. Boken rekommenderas om man fascineras av människors sätt att hantera svåra situationer. Jag rekommenderar inte boken för de som har svårt att prata om, eller tänka på att livet kan överraska en när man minst anar det.

Anledningen till att jag skapade detta inlägg var att jag skulle publicera lite fler bilder på Vendela. Känns inte rätt att lägga dem i detta inlägg. Skapar ett nytt inlägg för dessa bilder.
Bloggdesign av Linda Lundquist