Magen

Min mage

Min mage
Stor och rund och vacker
Fylld av liv
Ditt och mitt, mitt barn
Ditt och mitt, min älskade
Snart träffas vi
Vem är du?
Min mage
Så stor och rund och fin
Med den stora hemligheten inuti
Petra Nilsson


Matilda, 12 februari 2009

Vem är du, den stora hemligheten inuti?Fina bilder på gravida Matilda vars förlossning var beräknad till igår... (vi väntar spänt!)

Det växer så att det knakar


Fjärde dagen

Skål!

Earth Hour

Under en timme ikväll, släckte närmare en miljard människor över hela jorden ljuset i en manifestation för klimatet. Såhär såg det ut hos mig.


Earth Hour 2009 - en manifestation för klimatet

Tänk vad lite sol kan göra

Tre dagar... inte ens det tog det innan första fröet började gro. Små, små gröna skott har yrvaket börjat sträcka på sig inuti det immiga miniväxthuset. Vårkänslor!

Mycket kondens i det lilla växthuset...

Nya bilder på Molly

Har haft en skön hemmakväll. Har hunnit redigera flera bilder. Känns som att det inte blir tid för det så ofta för tillfället. Här kommer lite nya Mollybilder.
PS. Idag har jag tackat ja till ett smickrande och spännande fotouppdrag som kommer äga runt i slutet av året!

Så ett frö

Idag har vi petat ner alla möjliga fröer i små pappburkar. De små burkarna står just nu i ett minidrivhus i plast. Bästa fönstret har de fått. De vanliga blommorna har fått lämna plats åt dessa små bebisar. De stackars krukväxterna har blivit placerade i ett mindre ljust rum. Bortskuffade. Jag får nästan dåligt samvete när jag tänker på hur illa de behandlas. De som en gång dög, duger inte längre.

Det ska bli härligt att följa de små fröernas utveckling till plantor. Att sedan få skura balkongen fri från vinterns mossiga rester och placera ut all grönska. Åh.... vår, vår, vår!

En härlig kväll

Det har varit en fin dag med mycket sol. Våren börjar kännas som en verklighet istället för en utopi. Själv ska jag njuta av kvällen genom att gå och dansa en timme nu. Danceaerobic är alltid veckans höjdpunkt.


Gotland - bilden är fotad med Canon EOS 400D + kitobjektiv

Det ska bli skönt att sova


Molly Pettersson 13 mars 2009

Räck mig din hand


Molly Pettersson den 13 mars 2009

I min lilla, lilla värld av rosa...


Molly Pettersson 13 mars 2009

Fiskstim

Nör vi besökte paradisön (se fler bilder under kategorin Thailand -09) så kunde man bada i en vik tillsammans med tusentals fiskar. Fiskarna var inte det minsta folkskygga utan puffade och buffade med sina små munnar mot ens ben. Jag kan avslöja att det var lite otäckt...


Fiskstim Thailand 21 januari 2009

Som man frågar får man inte alltid svar...

Läste de här instruktionerna på en blogg nyss. Var tvungen att göra den själv...

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen.
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v


Såhär blev mina svar:

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Nu lämnar jag Svenljunga.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej gumman!

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Absolut!

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Ska ni till Jönköping eller bara förbi?

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Puss

6. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom?
Ja, mums.

7. Vad vill du höra mest av allt?
Halv 7 7

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Ska vi äta något ikväll?

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Hej! Nu är jag på väg t Kinna!

Det blev lite lustigt...

Molly

Ännu en bild från fredagseftermiddagens snabba plåtning. Bildkvalitén är inte på topp eftersom det egentligen var för mörkt för att fota men lilla tjejen gick inte att motstå. Lång slutartid gör att bilden inte är särskilt skarp.
Ögonen är för övrigt helt oredigerade. Det här är Mollys naturliga ögonfärg. De små pepparkornsögonen är oerhört intensivt blåa och alldeles, alldeles oemotståndliga.


Molly Pettersson 13 mars 2009

Carpe diem - berömda latinska citat

Det har väl inte undgått någon att Carpe Diem betyder fånga dagen. Min uppmaning till alla er som läser är att fånga in de underbara dagar vi just nu får uppleva. Dagar då vintern fortfarande härskar men våren sakta låter sina dofter, solstrålar och färger svepa in över landet. Ett annat sätt att fånga dagen på är att utvecklas. Kanske genom att bättra på sina kunskaper i latin. Här kommer några välkända latinska uttryck. Läs och lär.

Amor vincit omnia - Kärleken övervinner allt

Veni, vidi, vici - Jag kom, jag såg, jag segrade
Alea iacta est - Tärningen är kastad
In vino veritas - I vinet sanningen
Cogito, ergo sum - Jag tänker, alltså finns jag
Mens sana in corpore sano  - En sund själ i en sund kropp
Status quo - Oförändrat tillstånd


Phi Phi Islands 21 januari 2009

Droppar


Vatten är vackert i alla former...

Bild blev header

Förra veckan tog jag några bilder på lilla Molly. Vi ska snart ta fler bilder igen. En av bilderna förvandlade jag idag till en header till Mollys blogg. Tänkte visa headern här på bloggen och vill du kika in på lilla Mollys blogg kan du bara klicka på bilden.

Äntligen sol!

Som vi har längtat! Därför blir det färre bilder i nuläget. Men jag lovar att återkomma med massa bilder framöver. Det händer massa roliga grejer just nu på fotofronten för min del. Nya spännande uppdrag på gång. Det känns otroligt bra! Återkommer senare ikväll med lite nya grejer. Nu ska jag ut i solen och röra på benen!

Frågor och funderingar?

Om det är någon som vill komma i kontakt med mig går det bra att maila på violdoft@hotmail.com
Jag har tänkt göra om bloggen lite i framtiden och lägga in kontaktuppgifter och lite annat. Tyvärr har dygnet bara 24 timmar så det kommer att dröja ett tag till.

Funderar du över något eller vill ställa en fråga så skicka ett mail!

Emil - igen!

Tycker du som jag... så tycker du att en här bilden är fin!

Emils föräldrar var värdpar för årets nyårsfirande. De fick en inramad förstoring av den här bilden i present. Vi fick en underbart trevlig nyårshelg. Kan det bli bättre?

Mysiga lilla Molly

Här kommer en nytagen bild på lilla Molly Pettersson som jag fick äran att fota i fredags. Tyvärr var det mulet och dimmigt ute så ljusförhållandena var inte de bästa. Men några bilder blev superfina och den här är en av dem. Dessutom får jag snart träffa den lilla godingen igen.


Molly Pettersson den 13 januari 2009

Grattis på namnsdagen!

Idag har Matilda namnsdag och det firar vi med en vacker bild. Firandet kommer att ske med thaimat och finalen i melodifestivalen. Paljetter och färgglada kläder är ett måste!


Grattis på namnsdagen Matilda!

Barnkalas med barncollage

Jag har tittat igenom mitt arkiv på de barnbilder jag har fotat de senaste månaderna. Jag måste faktiskt erkänna att många av dem är riktig fina. Men får man fota fina barn så kan ju inte resultatet bli annat än bra. För att fira alla bilder så blir det barnkalas här på bloggen idag. På menyn står ett härligt collage, bättre än alla haburgare, varmkorvar och rallyglassmed kolasås som serverades under det blomstrande åttiotalets barnkalas.
Nya barnbilder på gång

Helgens fotografering blir uppskjuten men vi ska försöka ta lite bilder bara för skojs skull nu om en stund. Kan vara bra att få träffa barnet i fråga och få se hur det ser ut i deras hus. Då menar jag hur ljusförhållandena är i huset. dessutom ska jag inviga min reflexskärm. Det kan vara så att det är lite för mörkt ute eftersom det är alldeles grått, mulet och dimmigt men det får vi se.

Tänkte visa några av mina favoritbilder på barn jag har fotat så länge.

   

Rykande och rökigt

Idag är det dags för lite kreativa bilder. Daniel inspirerade mig att försöka ta rökbilder för ett par veckor sedan. Det var ett gott försök men mina bilder blev inte lika bra som hans. Jag gjorde återigen misstaget att öka ISO vilket alltid resulterar i besvikelse när man äger en 400D. Brus, brus, brus... Men lite PS-redigering gör att bilderna blir ok. Ingenting som skulle hålla att förstora upp och låta pryda en stor vägg men i normala format är de helt ok.

På söndag var det tänkt att jag skulle fota söta lilla Molly men nu verkar det som att det återigen kommer att skjutas upp. Jag som varit så taggad under en lång tid. Någon som vill bli fotad?


Min allra första rökbild, denna har publicerats tidigare


Dagens redigering av en av mina rökbilder

Drömmar

Jag minns ofta vad jag drömmer på nätterna. Ibland drömmer jag något så knäppt att jag inte vill komma ihåg det dagen efter. Då kommer jag givetvis ihåg det flera veckor efteråt...
Ibland drömmer jag så härligt att det känns hårt att vakna upp i ett beckmörkt sovrum med snö som yr utanför fönstret.

Jag tror personligen inte att drömmar går att tyda. För mig är drömtydning och synska personer mest hokus-pokus. Däremot tror jag att hjärnan nattetid bearbetar det vi upplever under vaken tid. Varför resultatet blir så knasigt har jag ingen som helst aning om.

Att drömma är ett av de få gratisnöjen vi har i livet. Naturupplevelser och drömmar kostar ingeting så låt dem berika ditt liv. Kan behövas nu när lågkonjunkturens grepp hårdnar runt våra strupar.


Dröm om sommarblomster, bild från 30 augusti 2008

Antikt

I helgen besökte vi en loppis där det också hölls en auktion. Följande bok ropades in för 10 riksdaler. Med boken följde också diverse smuts, gamla insekter, torkat gräs och en stark unken doft. Men den gör sig bra på bild!


Ljumma sommarkvällar och grillfester

Snön yr utanför fönstret. Kletig snögegga blandas med grus och sand på marken och snart täcks gatorna av en brunfärgad sörja. Nu får det räcka.

Enligt SMHI har våren kommit till södra Sverige. Samtidigt är det underbart att ha dessa ljuvliga månader framför sig. Att vänta och längta omfattar en viss charm.

Snart kommer solens strålar smeka våra vinterbleka ansikten. Grannens gräsklippare kommer irritera lika mycket i år som den gjorde förra året. Årets första grillfest kommer ge dina smaklökar en efterlängtad omgång med vitlök, honung, peppar och salt i perfekt balans.


En av de första bilderna med mitt 50 mm f/1.4 - 30 augusti 2008

Sköna lördag


Nu åker veckans tulpaner åker snart i soptunnan

I de lugnaste vatten...

Mitt yrke är rätt fascinerande. Jag går stolt runt och tror att jag har full koll på läget och tio sekunder senare har jag istället noll kontroll. Ena veckan leks det i klätterställningen och nästa vecka är det dödsstraff på att fråga "ska vi leka" istället för "ska vi va". Råkar någon säga fel stannar både tid och rum. Det blir dödstyst och ett ljudlöst alarm tjuter ilsket samtidigt som osynliga varningsblinkers kraftfullt alarmerar att här har just ett stort övertramp begåtts. Den som har uttalat orden blir likblek i ansiktet och inser snabbt sitt misstag.

Under den senaste veckan har det fnittrats en hel del bland mina elever. Först skulle vi lära oss nya frukostord på engelska. När vi kom till ordet för gröt började det fnissas hej vilt. Porridge fick dem att associera så de blev alldeles generade. Genom att säga så högt jag kunde att gröt och porr inte alls hör ihop så var det roliga snart över.

Några dagar senare läste vi om medeltiden. I historieboken fanns bilder på olika hantverkare. Först förstod jag inte varför några började skruva på sig men så upptäckte jag att en av hantverkarna i boken titulerades pungmakare. Så var den historielektionen över. Jag fick istället förklara att pung betyder behållare och berätta om både pengapungar och pungdjur. Till slut kunde de som låg och vred sig på golvet av skratt åter sitta på sina stolar.

Bara några timmar senare var det dags igen. Efter rasten satt några i klassen och rimmade på... gissa vad. Orden var knopp,hopp, sopp och så fnitttrades det. Det var bara att ställa sig mitt i rummet och vara den som uttalade ordet högt. Först blev ansiktena lite lätt röda, men snart ville ingen något annat än börja den riktiga lektionen för att slippa undan vad situationen som de små liven uppfattade som såååååååååå pinsam.

Vad är det för fel att ägna all skoltid åt tabeller och diagram, medeltiden, j-ljudet och att lära sig konversera kring engelsk mat? Kan inte det räcka? Tv och tidningar sköter dagens sexualundervisning alldeles ypperligt med diverse liveakter i dokusåpor och andra superpedagogiska program och tidningar.


Strandad fisk på Kata Beach, januari 2009

En ljus idé

Ha ha! Idag fick jag en idé till vårens barnporträtt jag ska fota. Jag tror att jag har hittat en grej som passar just den personligheten. Nu får våren skynda sig! Om någon månad kommer det nog krylla av en massa finfina barnporträtt här. Och en hel del andra bilder också...

    

Känslor

Den här bilden förmedlar många olika känslor. Kärleken från mamman till det ännu ofödda barnet (idag är magen Lukas ca. 6 månader). Flickan (Lova) visar glädje och lekfullhet. Kolla in ögonen som verkligen signalerar bus.

Kristin och Lova den 2 september 2008

Måndagsbarn

Jag är faktiskt ett sådant där måndagsbarn. Född på en måndag. Så varför skulle jag tycka illa om måndagar? Precis... Faktum är att det idag var extra roligt att gå till jobbet eftersom förkylningen börjar släppa sitt grepp om hjärnan så jag var extra taggad. Mina arbetskamrater (läs elever) var nog också extra taggade för idag befann sig 22 små änglar i klassrummet.

I går kväll gjorde jag ett extra inköp till min fotoutrustning så nu kommer mina bilder att bli ännu lite bättre framöver. Inte illa. Nya investeringar utan att jag har några som helst inkomster i mitt ännu inte existerande fotoföretag. Men jag har några stycken som vill anlita mig till att - fotografera barn! (Hör och häpna!) Men man ska göra det man är bra på. Jag hittade dessutom en ny favoritfotograf härom dagen genom magasinet Fotosidan. Härligt med ny inspiration!

Dessutom kan ni se fram emot att det kommer dyka upp fler ljuvliga små krabater här på bloggen under våren. Några små skönheter på vitsippeängar och lite smått och gott blir det allt.

Morgondagens vasaloppsåkare

Jag vet att jag tar mycket barnbilder. Fördelen är att man kan hitta en massa argument såsom att det kanske är framtidens vasaloppsåkare eller en framgångsrik fredsförhandlare för FN eller någon annan stor personlighet som jag fotat i litet format.

Mailade iväg en bildlänk idag med bilder från pulkaåkningen härom veckan. Hittade då den här godbiten bland bilderna. Ögonen är naturligt knallblå, inte redigerade alls. Vissa föds helt enkelt med photoshoppade ögon.


Isak den 14 februari 2009

Vasaloppet

Efter bojkotten av semlebilder, hyllas nu alla Vasaloppsåkare med bilder från gårdagens bragdpremiär i längdspåret. (Den 15 minuter långa turen som resulterade i två butna stavar och en rejält blåslagen armbåge på den anonyme skidåkaren.)

Det är imponerande att man både fysiskt och mentalt ger sig in på att färdas nio mil på skidor, under tidspress!

Heja alla skidåkare! Fem kilometer kvar till mål för de som ligger i täten...
Sylvass

Den här istappen skiljer sig från de istappar jag tidigare sett. Så vass och så klar.

Bloggdesign av Linda Lundquist