Grötvik 29 maj 2010 - Pelle och Catrin

En solig lördag i slutet av maj steg fröken Johanna och jag upp tidigt för att styra den lilla silvergrå Peugeoten mot Halmstad. Fjärlarna trängdes med frukostmaten i magen. Redan efter en timmes bilfärd fick de små fladdrande fjärilarna dessutom sällskap av en maffig kanelbulle.
Bilfärden gick bra och med hjälp av Iphonen (livet före Iphone var för övrigt mycket fattigt...) kunde vi hitta till både Grötvik, Söndrums kyrka och brudparets villa. Johanna och jag skulle eventuell kunna göra karriär som rallyteam eftersom hon även är eminent kartläsare och tolkar digitala färdbeskrivningar som om hon vore född till det.

Efter att ha rekat vid havet och omkring kyrkan åkte vi hem till brudparet. Där höll brudfrisören i egen hög person och bröllopsfrisören på med bruduppsättningen (ibland hjälpte även bröllopsfrisörens sambo till). Det lockades, sprayades, diskuterades, kammades, lockades, fixades och trocklades slöja. Stämningen var förvånansvärt lugn och avslappnad. Någon i husets ena ände tittade på tv, någon promenerade, någon sov...

Det blev plötsligt alldeles bråttom, sonen vaknade, frisyren var nästan, nästan klar, brudgummens klocka spårlöst försvunnen och allt var sådär perfekt organiserat med små stänk av mänsklig nervositet som kryddade det hela lite extra. Alla hoppade snabbt in i bilarna och ett par minuter senare var vi i Grötvik. (Vi körde inte för fort, brudparet bor oförskämt nära havet!)

Det blåste friska vindar och luften doftade tång och saltvatten. Ena sekunden var solen i moln och nästa sekund strålade den all full kraft. En riktig utmaning för mig helt enkelt. Johanna jobbade för fullt och följde alla instruktioner. Hämta det, håll det, flytta den, reflexkärm fram, skugga där...

Men vad fanns det att ora sig för... Med ett par som trots vädrets makter och det faktum att ett av deras livs största ögonblick närmade sig med stormsteg, ändå helt utan bekymmer lyckades stråla av glädje och lycka.

Det börjar bli dags för mig att bita tag i de nu 350 sorterade och i två omgångar utvalda bilder som ska genomgå ytterligare en gallring, lite redigering, framkallning, montering och leverans inom de kommande veckorna.

Här kommer nu i alla fall de första oficiella bloggbilderna från herr och fru Bergkvists bröllopsdag. Tack för att jag fick föreviga er dag, fina Pelle och Catrin!

0 Kommentarer

Kommentera här

Namn:
Spara info?
E-post: (publiceras ej)

Hemsida:

Meddelande:


Bloggdesign av Linda Lundquist