Think Pink

Läste på Facebook att en av mina allra bästa vänner sitter hemma och installerar ny dator och skrivare. Hon hoppades klara av det själv. Och det är väl klart att man vill klara sig själv. Nu handlar  i n t e  det här inlägget om henne utan det fick mig att fundera lite över det där med Girl Power, "tjejer kan" och allt vad en del människor tjatar om. Ibland är det tydligen finare att försöka själv istället för att be någon mer kunnig om hjälp. Resonemanget går i princip ut på att det spelar ingen roll om tårarna sprutar och  blod spills bara tjejerna visar att de minsann klarar sig fint på egen hand. Alltså, de där slagorden härstammar nog mest från bittra och traumatiskt svikna personer i vårt avlånga land.

Det är klart att det är bra att utmana sig själv och att klara nya oväntade saker kan såklart ge rejäla kickar för självförtroendet. Men jag syftar på de där gångerna då det faktiskt är mer hälsosamt att svälja stoltheten.

Det spelar väl ingen roll om man är tjej eller kille, ung eller gammal och stöter på ett problem. Har man försökt och inser att man med någon annans hjälp skulle kunna åstadkomma ett resultat som är bättre så är det ju bara att be om hjälp. Många små är tillsammans starka. Det lärde i alla fall Bamse mig redan under tidigt åttiotal. Så sluta upp med att spela martyr vare sig det gäller stora eller små saker, gå och be dina vänner om hjälp.

Här kommer en liten rosa tjej som är storasyster till lilla Bianca i förra inlägget.Vendela Hallifax Cibej 2009-11-14

1 Kommentarer

Rebecca Sortland

Nydelig bilde !

Publicerat: 2010-01-25, 23:04:10
http://www.rebeccasortland.blogg.no

Kommentera här

Namn:
Spara info?
E-post: (publiceras ej)

Hemsida:

Meddelande:


Bloggdesign av Linda Lundquist