Guardian angel

Det är lite konstigt att jag stod på skolgården i måndags och sa till min kollega att jag inte har några bilder att blogga så det kommer att bli en liten bloggpaus. Två dagar senare sitter jag glatt och testar nya grejer i Photoshop. Hon kanske börjar misstänka att jag är mytoman? Sanningen är att det var antagligen just det uttalandet som gav mig lusten tillbaka. Frihet leder till kreativa tankar som i sin tur leder till glädje vilket skapar lust att utvecklas och nå längre. (Kanske något varje arbetsgivare borde ta tillvara på lite mer?) Spontanfotografering har jag inte ägnat mig åt på evigheter. Blommor, ljus och min lilla skyddsängel i glas fick vara modeller ikväll.

Jag skrev tidigare att jag läste tidningen FOTO till frukost och jag måste erkänna att sidorna som presenterade en mängd fotoutbildningar fick mig att drömma bort i några sekunder. Men tanken på att lämna in arbetsprover fick mig att rygga tillbaka. Dessutom skulle mina klasskamrater förmodligen vara ett decennium yngre än jag och det avskräcker mig också en hel del. Nästa tanke innebar en föreställning om ett liv i ett trångt celliknande studentrum med en liten furusäng och veckopendling.  Hmm... jag får satsa på learning by doing, läsa på nätet och utvecklas i snigeltakt.

Jag vet att mina bilder som jag åstadkommit ikväll inte är några mästerverk men man måste öva för att bli bättre och man måste våga testa för att utveckla sina kreativa sidor. Tycker du inte om bilderna så kan du ju alltid blunda... (Och är det så dåligt att du mår illa får du leta upp någon annan fotobligg helt enkelt!)Canon 5D mk II + 24-70 f/2.8 + textur och penslar på nedre bilden

(den ljusa fläcken runt ängeln ska föreställa ett ljussken)

Kreativ

Ikväll var det liksom eftermiddag fastän det var kväll. Jag antar att man annars skulle kunna kalla det för sommartid. Allt ljus fick mig att spontant ta fram kameran och fota en hel massa. Att jag läste tidningen FOTO vid frukosten i morse inspirerade mig dessutom till att öppna upp Photoshop och experimentera.

Resultatet:Canon 5d mk II 24-70 f/2.8 + textur på nedre bilden


Läsk, läskigare, läskande

Sitter här med regnet hängande i luften men jag klagar inte. Oj, vad jag har längtat efter våren och nu är den här. Regn känns som ett betydligt mildare alternativ till snö, jag njuter.

Jag firar också våren genom att köpa färgglada kläder. Jag har lyckats köpa lite nya somriga tunikor som jag tycker jättemycket om och igår fick jag lite ny färg i håret av min superproffsiga frisör. En svag uppljusning som nog bara märks om man har sinne för detaljer. Jag ville ha ett naturligt resultat och det blev kalasbra. Två par splitter nya basketkängor i skinn står och väntar i garderoben. Jag är redo att möta våren!

Jag har förresten satt upp som mål att bli bättre på att laga mat. Med bättre menar jag inte att hålla en högre kvalité (för god mat är jag rätt ok på) utan jag menar att jag ska utöka min repertoar och dra på mig köksförklädet oftare. Planerade rätter för de närmaste dagarna är avokadosoppa, ugnspannkaka (har jag aldrig gjort!) och gazpacho. Ju mer man står i köket desto säkrare blir man väl på att göra saker på en höft? Jag blev lite utskrattad härom helgen när jag blandade drinkar med matskedsmått. Jag ville bara att det skulle bli bra men att jag haft tjänstledigt från köket en längre tid lyser igenom lite väl mycket emellanåt.

Det kommer att vara lite dåligt med bloggandet framöver främst för att jag inte har så många nya bilder just nu.
Jag jobbar emellanåt med att bli färdig med bröllopsbilderna från Jonatan och Gabriellas bröllop. Nästa vecka blir det lite nya barnfotograferingar så snart ska det nog bli fart här. Jag längtar efter att få fota en massa härliga ungar, det är så kul!

400D + 50 mm f/1.4

Jonatan och Gabriella

Idag har jag redigerat bröllopsbilder hela dagen. Jag har faktiskt inte gjort något annat alls mer än haft 15 minuters lunchpaus och 5 minuters fikapaus. 13 bilder är hittills klara och jag har en hel del arbete kvar. Nu har jag lite ont i huvudet, antagligen har jag stirrat alldeles för länge på skärmen. Det tar lite längre tid för mig att fixa med bilder än vad det skulle behöva göra. Jag skulle behöva en ny dator för att slippa lägga alldeles för mycket tid på att vänta. Stora filer och tajt med minne gör mig smått galen emellanåt. Men med tanke på hur mycket pengar jag lagt på kamerautrustning det senaste året så rymmer inte ekonomin en ny dator.

2010 verkar vara året med verklig bröllopsyra. Kanske beror det på att det är ett jämnt och fint årtal eller så beror det på att vår kronprinsessa bokat in sig under året. När vi slog upp tidningen i lördags morse visade det sig en kollega gift sig i hemlighet under fredagen. Länge leve brudparet; hipp hipp hurra!
Jag ser fram emot att överraskas fler gånger under året. Själva har vi inga bröllopsplaner (jag svarar direkt här eftersom jag annars skulle få en massa frågor) däremot har jag bröllopsfotografering inbokad senare i vår.

Det märks att det börjar bli vår för jag har även fått en del förfrågningar om barnfotograferingar. Barnfotografering är superroligt så länge det finns gott om vackert ljus. Jag ser därför också fram emot att boka in en massa roliga fotograferingar i kalendern!

Nu ska jag kika lite på en film som utspelar sig i New York och drömma mig tillbaka till denna häftiga stad som vi redan längtar tillbaka till.

Jag kommer inte att visa bilder från Jonathan och Gabriellas bröllop förrän brudparet själva har fått se bilderna. Till dess får ni nöja er med mindre avslöjande bilder som den här...


Jonatan och Gabriella 6 mars 2010
Foto: Veronica - Assistent: Johanna

Bröllopsfotografen

Det händer mycket just nu, därför får vissa saker helt enkelt stå tillbaka. Jag har i alla fall sorterat bröllopsbilderna från bröllopet jag fotograferade förra helgen. Den närmaste tiden kommer redigering att stå på schemat under lediga kvällar så att bilderna är klara lagom till påsklovet. Det tar sin tid. Den som inte är insatt förstår nog inte hur mycket tid som ligger bakom planering, sortering och redigering. Timmar och åter timmar flyter förbi. Men samtidigt tycker jag ju att det är kul, det får bara inte bli ett måste som blandas med övrig stress.

Nu ska jag i alla fall kila iväg och njuta av filmen Bröllopsfotografen. Ser verkligen fram emot kvällens bio!

Ett litet tjuvkik från senaste bröllopet, bröllopsbukett i eftermiddagssol...

Phi Phi Island

Water

En av semesterns lata dagar plaskade jag runt i en sagolikt vacker pool med en vidunderlig ursikt. Tro mig, jag överdriver inte. Plötsligt upptäckte jag ett litet vattenfall som porlade ner mot poolen. Sekunden efteråt var jag på väg mot min solstol för att hämta kameran. Sedan låg jag där och fotade såväl vattenfall som studsande vattendroppar. Ibland är livet enkelt.

Bloggdesign av Linda Lundquist