Semester

Nu tar jag semester, återkommer igen den 3 augusti. Nu bär det av till grekiska Santorini. Väderprognoserna utlovar hetta, ni hittar mig förnöjt guppandes på en luftmadrass i Medelhavet den närmaste veckan.

Till hösten kommer det att fotas och bloggas järnet, massa nya, fina bilder. Jag har precis investerat i en ny extern hårddisk eftersom det börjar bli riktigt ont om plats. Förhoppningsvis blir det lite ny kamerautrustning till hösten också.

Nu önskar jag alla en skön semster. Själv ska jag läsa, sola, dricka kallt vitt vin, Mythos, äta grekisk sallad och kanske lite tzatziki.
Alla bilder fotade i Thailand januari 2009 400D + 50 mm f/1.4

SM i regn... vilken ort vinner egentligen?

Känns just nu som att Sommarsveriges alla orter, stora såväl som små, har ställt upp i något slags regn-SM. Jag kan garantera att Ulricehamn är med i toppstriden. Idag har det vräkt ner från en blygrå himmel. SMHI kan skicka en medalj till stadshuset per omgående.

Som om det inte skulle räcka med regn har jag bestämt mig för att åka en sväng till en av Sveriges tristaste städer, Borås. Där lär det ju inte regna mindre...

Det är lite konstigt med just Borås för jag som inte alls är uppvuxen i Västergötland har alltid hört folk skoja om Borås. Nu när jag själv bor så nära staden så ser jag i bekantas ansikten att de har svårt att hålla sig för skratt när de hör att jag har nära till just Borås. Det är nästan så att jag tycker lite synd om Sveriges regnmecka. Det lustigaste av allt är att folk från trakten tar staden på så stort allvar att jag tror inte ens att de märker att folk runt om i landet ler åt dem. Jag kan inte heller förklara vad det är som är så speciellt med Borås, varför staden inte riktigt blir tagen på allvar...

Fast det är klart, när man sätter upp en stor staty av Pinocchio vid huvudinfarten är det nog inte riktigt ambitionen. Att som stad bli tagen på allvar. Varje klass har sin clown, Sverige har Borås. Det är inte folket som bor i staden jag har något emot, absolut inte. Det är mer staden som just stad, staden som företeelse.

Jag vet i alla fall att jag har examen från Högskolan i Borås och när jag träffar nya människor och de frågar var jag har pluggat så tycker jag att det är lite genant att behöva säga orden högt. Jag skulle hellre säga Uppsala, Göteborg, Linköping, Växjö eller vad som helst, bara inte just Borås. Det är något med personkemin som aldrig riktigt stämt. Skulle jag bo i Borås skulle motiveringen vara att det är så nära till Göteborg. Fast då verkar det ju mer logiskt för min del att faktiskt bo i Göteborg.

Näe, tacka vet jag Ulricehamn... Här har vi allt; uteliv på kvällarna, stort restaurangutbud, fint väder hela tiden, en fullspäckad dagstidning sju dagar i veckan, kreativ och utvecklande fortbildning... njae, men fint som tusan är det i alla fall. Nu brummar jag i väg med bilen och jag lovar att spärra upp ögonen för att försöka få en mer positiv och nyanserad bild av staden som heter Sår-ob baklänges...


Isaks tur...

I dag är det Isaks tur att fylla år. Två år, tänk vad tiden går fort. Nu ska vi på kalas...


Isak 1 år


Isak 15 månader


Isak 19 månader


Isak 21 månader

Vid bäcken sitter Näcken

Martin och hans syskon fotade jag på Norges nationaldag - den 17 maj. Martin är storebror till lilla Klara som varit med här på bloggen ett par gånger tidigare.

Martin är ett litet yrväder som gillar att busa och greja vid bäcken. Att få vara med honom och försöka få honom och brorsan Gustav på bild var en riktig liten utmaning...


400D + 50 mm f/1.4

Grattis på födelsedagen!

Idag är ingen vanlig dag för idag är Filippas födelsedag, hurra hurra hurra!
400D + 50 mm f/1.4

Med en enkel tulipan...

...eller en pion.
Ännu en vacker bild på fina Emmi.


400D + 50 mm f/1.4

Mot Kalmar!

Nu är det semster på helfart. Ugnen står på, frukostbrödet är på väg in, väskan ska packas, matsäck fixas och sedan blir det snigeltempo mot Kalmar. Härliga semester!

I Kalmar ska vi hälsa på mycket trevliga vänner och det sägs att  vi även ska hinna med en sväng till Öland. Tydligen ska golfklubborna rastas också. Strålande!

Vi hörs på måndag helt enkelt!


Semesterbild från Thailand, januari 2009, 400D + 50 mm f/1.4

Klara bilder på Klara

Solen skiner från en klarblå himmel så idag blir det semester från bildarkiv och redigering. Har fixat tre nya bilder på lilla Klara som jag tänkte visa upp på bloggen. Jag tycker själv att hennes hud nästan ser retuscherad ut på bilden där hon tittar upp men jag kan garantera att det enda jag gjort är att överexponera bilden en aning...

Söt!

Det gör så ont!

Egentligen är ju det här en fotoblogg men jag kan bara inte låta bli.

Igår var vi besök hos goda vänner som precis fått tillökning i familjen. Förlossningen genomfördes med en snitt tvärs över buken vilket givetvis resulterade i svåra smärtor de nästföljande dygnen. De som fått barn vet dessutom vilka åkommor en graviditet medför; illamående, foglossningar... de som har otur tvingas leva med nio månaders plågor helt enkelt. Just den här graviditeten bjöd på lite av varje även om det var i doser som faktiskt gick att uthärda med hjälp av  en del piller.

Så sitter vi då där på uteplatsen och njuter av livet och i bakgrunden mullrar åskan sådär lagom trivsamt. Den nyblivne fadern kommer ut och börjar förklara att han inte kan plocka ur diskmaskinen för att han har ett trasigt nagelband. Därefter får vi höra hela historien om hur skadan uppstod och smärtornas omfattning.

Mitt emot sitter hans sambo, alltså kvinnan som för en dryg vecka sedan fått en kniv rakt genom magen och som sedan sytts ihop med nål och tråd under största omsorg. Och hon lyssnar. Intresserat och omsorgsfullt och visar dessutom hänsyn och medlidande under största allvar. Själv sitter jag och vet inte vart jag ska ta vägen. Vi har inte fått höra en enda förlossningshistoria, inte en enda skräckupplevelse utan bara några få uttalanden om att det känns konstigt att inte ha känsel i magen längre.

Det är inte konstigt att det fanns en tv-reklam för några år sedan som handlade om hur det är när män är förkylda... Kvinnor blir ofta beskyllda för att vara svaga, klena, ältande och så vidare men hallå, vad är smärta egentligen? Jag vet inte längre...

Äntligen nya bilder!

Vi fotade lilla Molly i mars men eftersom det var dåligt väder och för svagt ljus så bestämde vi att vi skulle ses igen. Tiden gick och gick men så igår träffades vi äntligen. Det blev massa söta bider på lilla tjejen som nu hunnit bli nio månader.

Jag fick en bok också av snälla mamma Susanne. Hon jobbar som (håll i er nu!)  konsult, coach, mental rådgivare, inspiratör, författare och föreläsare inom personlig utveckling som bland annat talar om hur man skapar ett vinnartillstånd, hur man leder andra människor och utvecklar team och hur man undviker stress. Hon talar även om samtals- och förhandlingsteknik, om presentationsteknik och pedagogik. All den här informationen hämtade jag faktiskt rakt ut från nätet och vill du läsa mer om henne och den nya boken jag fick igår kan du klicka här.

Boken ska definitivt läsas på sommarlovet. Är snart klar med både Anna Kåver och Kay Pollack. Sannolikt åker den ner i resväskan nästa vecka. Snart semester på riktigt!

I veckan ska jag göra klart bilderna på Marias fina små busfrön och därefer kommer Molly upp på bloggen. Ordning och reda, en sak i taget. Nu är det dags att ta sommarlov. Lunch på stan och sedan blir det finbesök i storstan Borås.

Här får ni se Mollys nya header som jag bara bytt ut bilden på, klicka på den och ni kommer till hennes blogg.


Tänd ett ljus...

...för idag fyller sötaste Hilda ett år!

Grattis lilla tjejen till din första födelsedag med tårta och presenter, vi ses i morgon!


Hilda 3 månader den 27 oktober 2008
400D + 50 mm f/1.4

Glassiker från förr!

Har precis avverkat en klassiker, 88:an. (Finns andra sätt än att harva runt Vättern på cykel, allt är en tolkningsfråga!) 88:an är en svensk stolthet som står sig år efter år. Lika gott som kaviar på ett hårdkokt frukostägg...

Det där med glass väcker verkligen känslor hos oss nostalgiker. Tänkte lista ett par av mina gamla favoriter:

* Sandwich (tack gode gud för att det finns än idag, avnjutes aningen smält...)
* Lakritspuck (låt även denna favorit stanna hos oss för evigt...)
* Puckstång (jag tyckte bäst om jordgubb men fanns även vanilj, känslan av att veckla bort guldpappret går inte att beskriva)
* Finger (isglass från 1984 med hallonsmak med pekande finger - var nog mer kul än god)
* Bubbelpop (första glassen med tuggummi i pinnen, hur coolt som helst! Året var 1985.)
* Snack (1986 kom godingen med choklad, kolasås och jordnötter)
* Schweizernöt-pinne (1987 kom en av mina favoritglassar som jag saknat sedan dess)
* Spinn (snurrad isglass som läskade svenskarna 1989)
Joker (för mig var det en föregångare till Snickersglassen som jag åt långt senare)
* Svala (en av storfavoriterna från 1992. Glassen bestod av isglass med persikosmak omgiven av hallonglass och något slags överdrag)

Har du fler förslag på glassfavoriter från förr?
http://www2.gb.se/nostalgi.asp


Sid 7 juli 2009 400D+ 50 mm f/1.4

Äntligen verkar det bli av!

I morgon ska jag äntligen fotografera Molly. Det har liksom inte blivit av. Jag vet inte hur många veckor som hunnit bli månader... Jag är laddad!

Snart ska ni få se massa fina bilder på söta tjejen!


400D + 50 mm f/1.4

Trött i benen

Efter flera dagars festivalande i Hultsfred, där jag mest har jobbat medan Mr Sambo sett till att festivalledningens ekonomi åtminstone blivit lite mer stabil, ligger vi nu i soffan helt utslagna. Med en ekonomi som i slutändan landar på plus minus noll ungefär... men å andra sidan har livet berikats med trevliga minnen som är värda så mycket mer än pengar. Måste bara meddela att festivallivet är hårdare än vad man kan tro. Särskilt när man inte är 20 år längre.

Sol och regn om vartannat gjorde att det var rätt lerigt emellanåt. Nästan så att jag kanske borde fundera på om det inte är dags att investera i ett par gummistövlar i vuxenstorlek. (Mina senaste härstammar nog från tidigt 90-tal eller sent 80-tal och var mycket fina i pastellrosa och vitt. Tyvärr passar de inte mina fötter längre. Ett par fötter som för övrigt slutade växa när de kom till den besvärliga mellanstorleken 37,5 vilket innebär att skor nästan alltid är lite trånga eller alldeles för stora.)

Åter till festivalen... Jag plåtat en hel del och ett par konserter blev det också. Kanske lägger upp några bilder i veckan. Har nog ett par bilder som blev ok.

När mina egna ben känns som gelé får jag pasa på att visa ännu en fin studentbild på Emmi...

Jag gillar bilden skarpt! Gör du?

Det vackraste hår som solen sett

Rött är kriget och kärlekens färg. Egentligen finns det inte någon vackrare hårfärg att fånga på bild. Se hur solens strålar reflekteras i håret och gör de alldeles guldglänsande. Suck... så vackert!


Canon 400D + 50mm f/1.4

Sunshine girl

Fullt upp dag och natt. Bloggandet hamnar lite i skymundan såhär under sommartid. I alla fall vissa dagar. Fast just nu har jag massa fina bilder liggandes i arkivet. Så misströsta inte, det komer massa fina bilder framöver.

Semestern är bokad nu. Det kommer bli precis hur bra som helst. Ja, alltså precis så bra som man själv väljer att göra det. Sol, hav, böcker, mat... Och en massa fina bilder! Så jag ser fram emot de kommande dagarna, att ha en riktig slapparvecka nästa vecka och att åka på semester och mitt i allt ser jag fram emot att börja jobba till hösten. Hur kul som helst!

Bilden ni ser föreställer supervackra studenten Emmis lillasyster. Lika olika som hallon och björnbär men ändå så vackra...


Canon 400D  50 mm f/1.4

Sid - the kid

Oftast är det inte fotografens förtjänst att bilden blir fin utan det beror till stora del på att man har haft ett väldigt fint objekt att fota. I lördags var vi och hälsade på Sid och hans föräldar i deras underbara stuga precis intill havet i Varberg. Mer somrigt än så kan det inte bli...


Canon 400D + 50 mm f/1.4

Väl värd att fira

En nyredigerad bild på en student som är väl värd att fira såhär en månad i efterhand.

Det finns fler saker som verkligen är värda att fira. Som det lilla underverk som skedde igår (hemligt än så länge men ni kommer att få se det på bloggen när tiden är inne). Ytterligare något som jag vill fira är att jag har gjort ett jättearbete de senaste fyra timmarna som gör att en sten faller från mitt bröst. Dessa två saker har vitt skilda proportioner men såväl stora som små saker är värda att fira!

Nu tänker jag stänga av datorn och fira att jag har det så bra! Men det är faktiskt helt min egen förtjänst. Glöm inte bort att lycka är inget du får utan något du väljer. Vill du vara lycklig måste du börja med att hitta lyckan i dig själv helt utan att vara beroende av någon annan. Människor kommer och människor går. Det enda du säkert vet att det finns kvar, är det du har på insidan.


Fotad med min 400D samt 50 mm f/1.4

Beauty is in the eye of the beholder

Jag tycker att det här är en otroligt vacker bild på Emmi Kindberg. Vi fotade en hel del bilder i början av juni, innan studenten, och det blev massor av vackra bilder. Jag är helnöjd. Jag har fixat med en hel del bilder på förmiddagen men nu ringde telefonen och det blev bråttom.

Ha en skön söndag!


Canon 400D + 50 mm f/1.4

Gryningsljus i Ulricehamn del III

Så kommer då sista inlägget i serien Gryningsljus i Ulricehamn. För dig som vill se alla bilder har jag skapat en särskild kategori som heter Ulricehamn. Där kommer jag även i framtiden att posta alla bilder av Ulricehamn.

Hur var det då att vara vaken en hel natt? Jo, för det första så var det inte alls särskilt jobbigt. Jag gick ut runt klockan två och kom hem vid fem. Jag var lite besviken eftersom jag hade väntat mig lite mer av soluppgången. Men temperaturskillnaden mellan dag och natt var nog för liten för det uppstod varken dramatisk himmel eller dimma över vattnet. Men nu har jag testat och fler gånger lär det nog bli framöver. Men kanske på en annan plats. Det finns ett ställe på väg till jobbet som vissa morgnar kan vara helt magiskt. Jag har länge haft en dröm om att fånga detta på bild.

Vi får väl se. Tiden lär utvisa hur framtiden ter sig, det enda vi kan styra över är nuet.

Under fotorundan fick jag idéen att gå hem och baka frukostbröd. Morgonen avslutades med nybakade italienska frukostfrallor, ost, smör och marmelad, kaffe, färskpressad juice och nytryckta dagstidningar.


Alla bilder fotade med 400D + 50 mm f/1.4

Mmm... melon


Fotade med Canon 400D + 50mm f/1.4

Se mig i ögonen


Canon 400D + 50 mm f/1.4

Gryningsljus i Ulricehamn del II

Sådär, då har jag vaknat till liv igen. Tänkte lägga mig i solen men nu mullrar det rätt rejält. Bäst att stänga av modemet jag misstänker att en rejäl åskskur väntar.
400D + 50 mm f/1.4 samt stativ

Gryningsljus i Ulricehamn del I

När merparten av er sov smög jag runt och packade kamera, minneskort och stativ. Sedan slank jag ner i mjukisbyxor och på med luvtröja innan jag strax efter klockan två smög iväg ut i natten. Sedan fotade jag med jämna mellanrum ända fram till strax före klockan fem.

Några av er kanske tror att jag kröp ner i sägen då. Icke sa nicke, då knådade jag ihop en deg och gjorde lite iatlienska frukostfrallor till den stackars sambon som fått sin nattsömn störd av mina sommarlovsupptåg. Halv sju stod rykande färskt bröd på bordet tillsammans med färskpressad juice, kaffe, ost och fikonmarmelad.

Nu däremot ligger jag i sängen. Ska vila en timme eller så...

Bilder från natten - En spegling av Ulricehamn


Kallbadhuset


Bryggan och Kallbadhuset i bakgrunden.


Alla bilder fotade med 400D + 50 f/1.4 och stativ

Sommarfint för sommarmys

SMHI har skjutit fram regnet en dag extra. Så idag var en perfekt dag att köpa tre par nya sommarskor och två fina ljuslyktor till balkongen. Vår balkong är helt underbar just nu; jordbgubbarna mognar allteftersom, smultronen börjar tränga bort alla små vita blommor och vill ut och se världen, pelargonerna börjar blomma mer och mer, tomatplantorna blir högre och högre, timjanen breder ut sig, myntan breder frikostigt ut sig. Stoltheten bakom allt är solrosen som äntligen börjar titta ut. Den blev dessutom riktigt bra på bild.

Varför beskriva det i ord när det finns bilder?
Alla bilder tagna med 400D + 50 mm f/1.4

Bubbeli babbeli

Äntligen en nytagen bild! Och inga barn... Fem poäng till den som kan komma med rätt gissningar på vad som speglas i såpbubblorna!

Den här värmen är fantastisk. Vad är väl en grekisk sallad och en iskall Amstel vid Medelhavet mot en halv special och en glass i Vegby? Se där, lite om nutiden blandat med framtiden. Lägg till frihetsgudinnan och vajande palmer, en interaktiv tavla, en flashig kamera och ett hus med stora fönster och vitt trägolv så är du väldigt nära...

Ja, vad tror du att du är nära då egentligen?


Fotad med samma gamla vanliga utrustning

Sommartjej

Härligt väder, somriga kläder, glass i stora lass...

Sitter och redigerar sista bilderna på finaste Filippa. Sedan blir det ett par på söta Lovisa och därefter är jag klar med familjen Gustafsson. Studentbilderna på Emmi får bli morgondagens projekt och til helgen ska jag bita i familjen Nords bilder. Sedan återstår bara lite pyssel och därefter en välbehövlig vila. Snart är jag på G igen!

Canon 400D + 50 mm f/1.4

Sommarläsning

Sommaren är härlig just för att man har tid att göra sådant som är svårt att hinna med annars. Som att läsa böcker. Har i kväll läst en halv bok av Anna Kåver. Måste säga att den innehåller en hel del tänkvärt. Bara titeln, Att leva ett liv - inte vinna ett krig, säger en hel del.

Jag tycker väldigt mycket om böcker med kloka tankar. Kloka tankar främjar förhoppningsvis någon form av utveckling. Som ett frö som planteras för att långsamt gro och växa. Ibland får plantorna aldrig skjuta i höjd, ibland blir det aldrig mer än ett frö. Ibland räcker det för att hela livet ska ändra riktning.


Auktionsfynd fotat med 400D + 50 mm f/1.4

Jag behöver dig


Canon 400D + 50 mm f/1.4
Bloggdesign av Linda Lundquist